3D tunnelitarkastus

Vuonna 2016 kehitimme ROV-kalustoon kiinitettävän 3D scannerin, jolla voimme suorittaa tunnelitarkastuksen nolla näkyvyydessä. Tarkastimme kymmeniä kilometrejä vedenalaisia tunneleita. Teimme niistä 3d pistepilven. Tulokset ovat selkeitä ja ainutlaatuisia.

Ainutlaatuinen 360° scannaava laitteistomme muodostaa kuvaamastaan ympäristöstä online 3D mallin. Mallista on mahdollista havainnoida jopa n. 20cm halkaisijan kokoiset kohteet. Muodostettua 3D kuvaa voidaan siten käyttää tunneleiden kunnon tarkastamiseen myös toimisto-olosuhteissa. Menetelmä on varma, nopea ja säätää asiakkaan kustannuksia. Tutustu 2016 tehtyy projektiin tästä sekä katso vierestä video, se kertoo kaikein järjestelmän ainutlaatuisuudesta.

ROV Sukellusrobotti

ROV kalustomme on muokattavissa siten että, sillä pystytään toteuttamaan tehtävät mahdollisimman tehokkaasti. Käytössämme on Euroopan pisin ROV -kaapeli; yli 7,5 km pitkä. Pystymme näin ollen tarkastamaan lähes 15 km pitkät tunnelirakenteet.
ROV kalustoomme kuuluu useita erikokoisia ROV-laitteita erilaisiin tarpeisiin.
Kalusto pystytään varustamaan erilaisilla antureilla ja laitteilla.
Kaikkiin ROV -laitteisiimme kuuluu mm. korkealaatuiset videokamerat, valot, sonar -laite ja vedenalainen GPS -perusteinen paikannuslaitteisto.

Viistokaikuluotaimien avulla pystymme kartoittamaan myös suuremmat vesialueet. Viistokaikuluotaimissamme on eri taajuusalueita mahdollisimman tehokkaan ja tarkan kuvan saamiseksi. Veden sameus ei juurikaan hankaloita viistokaikuluotaintyötä. Viistokaikuluotainkalustomme on siirrettävää ja se voidaan asentaa kaikkiin aluksiin. Soutuveneestä matkustajalaivaan. Myös vedenalaisiin aluksiin.

Sonar viistokaikumittain

Skannaavan Sonar kalustomme avulla pystymme havaitsemaan ja mittaamaan kohteita näkyvyyden ollessa rajoitettu. Pienin sonarimme on nyrkin kokoinen ja kantama jopa 100 m.
Pystymme helposti yhdistämään sonarit ja ROV -kaluston jolloin meillä on helposti liikuteltava alusta, jonka avulla pystymme näkemään ja etsimään kohteen vaikeissakin olosuhteissa. Yrityksemme on kehittänyt myös ns. droppi -sonar menetelmän, jonka avulla sonar -kuvista saadaan tehtyä vedenalainen mosaiikkikartta, vaikka jään päältä tai pienveneestä. Sama menetelmä on nykyään myös viranomaiskäytössä.

Vedenalainen paikannusjärjestelmä

Vedenalaisen paikannusjärjestelmämme avulla pystymme navigoimaan suoraan haluttuun kohteeseen.
Pystymme palaamaan täsmälleen samaan pisteeseen tekemään pitkäaikaisseurantaa.
Paikannuksen avulla pystymme tarvittaessa opastamaan sukeltajan haluttuun pisteeseen.
Paikannuksen tarkkuus on noin yksi metri.

Metallinpaljastin

Metalli-ilmaisimen avulla pystymme havaitsemaan sedimenttiin uponneet metalliesineet.

Multibeam sonar

Multibeam sonar-laittella saadaan nopeasti luotua 3D -kuva vesialueesta alueen pohjarakenteen hahmottamiseksi.

Venekalusto

Oma venekalusto takaa meille lähtövalmiuden 24/7
Käytössämme on merikelpoinen 12m teräsalus, jonka kotisatama on Helsingissä.
Nopeaan toimintaan rannikolle ja sisämaahan käytössämme on katettu 6.5m alumiininen vene omalla trailerilla.
Kaikista aluksista pystymme operoimaan ROVia sekä viistokaikuluotaamaan, kartoittamaan ja sukeltamaan.

Sukellus

Sukellamme ahtaissa paikoissa, syvällä (tarvittaessa yli 100m), tunneleissa ja hylyissä. Kaikki sukeltajamme ovat ammatti tai tarkistussukeltajia.

Koulutus ja konsultointi

Koulutus & konsultointi toteutamme räätälöidyt koulutus -ja kurssipaketit asiakkaan tarpeiden mukaan ja pystymme järjestämään sekä teoria että käytäntöosuuden realistisessa ympäristössä.

Erikoistehtävät

Erikoistehtävät Todistusaineiston etsintä, vedenalainen tutkinta ja näytteidenotto.